תום פרנץ מעביר את סיפור חייו עוצר הנשימה בהרצאות ובמפגשים ומשלב את עולם הקולינריה והאוכל.
תום פרנץ נולד בגרמניה למשפחה קתולית. בגיל 15, בעקבות ביקור של משלחת תלמידים בבית ספרו החל להימשך לישראל וליהדות. המשיכה העזה הובילה אותו להתנדב בישראל במשך שנה וחצי עם ניצולי שואה כשירות לאומי. בגיל 30 לאחר לימודי בנקאות ומשפטים, החליט לנטוש קריירה מבטיחה במשרד עורכי דין בין לאומי בקלן, ולהגיע לישראל במטרה אחת- להישאר כאן כיהודי. פרנץ עבר תהליך גיור אורתודוקסי ארוך ולא פשוט, ולאחר שנתיים וחצי הצליח להגשים את חלומו להצטרף לעם היהודי.
סיפור חייו נחשף בתכנית הריאליטי "מאסטר שף". כזוכה הגדול בתכנית, תום החליט להמשיך את הדרך והקריירה שלו בעולם הקולינריה והגסטרונומיה. בעקבות החשיפה הגדולה לה זכה בתקשורת הגרמנית, הפך תום ל"שגריר קולינרי" שמייצג את המטבח הישראלי בגרמניה בכבוד רב. כיום הוא נמצא על קו ישראל גרמניה ומבשל לקהילות היהודיות בכנסים ואירועים, לשגרירים מכל העולם, מרצה בנושא אוכל וקולינריה ולאחרונה השיק את ספר הבישול החדש שלו בגרמניה, שוויץ ואוסטריה ששמו So schmeckt Israel" " (זהו טעמה של ישראל)- המבוסס על אוכל כשר וישראלי הספר הפך לרב מכר באירופה ונבחר להשתתף בתחרות העולמית לספרי בישול בבייג'ין שנערכה במאי 2014.
בהרצאה סוחפת ועוצרת נשימה, מדבר תום על ילדותו בגרמניה כקתולי והמשיכה הגדולה לישראל וליהדות שעודדה אותו לעלות לארץ ולהתגייר, על הבחירה בעולם הקולינריה והאוכל, על הזכייה הגדולה בתכנית ועל הסוד הגדול שלו לחיים מאושרים ומלאי משמעות.
פעילות מדהימה המעודדת יצירתיות, גיבוש בין המשתתפים, קבלת החלטות תחת לחץ, כיף, תחרותיות ועם זאת לא מצריכה הכנות מורכבות, אין צורך במטבח, יש רק נטו הנאה עצומה לכולם. הפעילות משלבת הרצאה קצרה של תום על סיפורו האישי. את הפעילות הקולינרית, שיפוט או ארוחה משותפת או שניהם.
הקונספט: המשתתפים יחולקו לקבוצות. כל קבוצה, תקבל קופסת הפתעות, ובה 20 מצרכים זהים אשר נמצאים ברובם בכל בית ישראלי. לרשות המשתתפים יעמוד מזווה בסיסי ובו מוצרים לשימוש כללי של כל הקבוצות כגון- מלח, פלפל, סוכר, שמן זית, חומץ ותבלינים בסיסים כגון-פפריקה, כמון, קינמו ועשבי תיבול טריים- פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בצל ירוק וכיו"ב.
המשימה: לכל קבוצה זמן מוקצב של שעה ורבע להכין מתוך קופסת המצרכים שקיבלה מגוון רחב של מנות שתהיינה יפות, טעימות, מקוריות ויצירתיות, תוך שימוש במקסימום מצרכים מהקופסא. ניתן להשתמש במוצרים ביותר ממנה אחת, ניתן להכין מנות מתוקות ומלוחות.
תוך כדי הפעילות תום יעבור בין הקבוצות, יחלק טיפים מניסיונו ויעזור למשתתפים להצליח במשימה. לאחר הזמן המוקצב יגישו המשתתפים את המנות לשיפוט. תום (וצוות מטעם החברה אם רוצים) יטעם את המנות, יבחנו אסתטיקה ומקוריות ולבסוף יכריזו על הזוכים בתחרות. אפשר גם רק לתת חוות דעת ולא להחליט שיש קבוצה אחת זוכה.
נולדתי למשפחה קתולית בקלן, גרמניה. אודות סבי הנאצי, ומה עבר עליו בזמן המלחמה, לא סיפרו לנו מעולם, ואני לא שאלתי. זה היה טאבו במשפחה שלנו. כל זה השתנה בגיל 15, בעקבות ביקור של משלחת תלמידים מישראל. הבנתי ש"עם ישראל חי". הביקור השפיע עלי עמוקות ובעקבותיו ביקרתי בישראל והתאהבתי בעם ובמדינה לאחר הלימודים התנדבתי בישראל במסגרת "אות הכפרה והשלום" עם ניצולי שואה כשירות לאומי, ונחשפתי לסיפוריהם הבלתי נתפסים. מעולם לא הייתי גאה להיות גרמני, האהבה והקשר העמוק שלי לישראל, הובילו אותי לרצות להתגייר ולחיות בישראל כיהודי. כיום אני נשוי לישראלית, ממשפחה של ניצולי שואה שאיבדו את כל משפחתם בשואה. ילדיי הם נכדי עם המרצחים והקורבנות גם יחד. על החיים כגרמני בישראל, כזוכה "מאסטר שף" על ההתייחסות לשואה בגרמניה בחברה ובבתי הספר, אשמח לספר לכם, דרך סיפור חיי המרתק
תום פרנץ מעביר את סיפור חייו עוצר הנשימה בהרצאות ובמפגשים ומשלב את עולם הקולינריה והאוכל.
מרצה בנושאים: הגיל השלישי, השראה, מוטיבציה, מצוינות והעצמה
מרצה בנושאים: אמנות, הרצאות לנשים, השראה
מרצה בנושאים: חגים ומועדים, יום הזיכרון לשואה ולגבורה, מוזיקה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה, משפט ובית המשפט
מרצה בנושאים: השראה
מרצה בנושאים: אוכל, אקטואליה ותקשורת, בריאות, ספורט ותזונה
מרצה בנושאים: הגיל השלישי, השראה, יום הזיכרון לשואה ולגבורה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הגיל השלישי, הרצאות לנשים
מרצה בנושאים: הנחיית אירועים, השראה
מרצה בנושאים: הרצאות לנשים, השראה, חגים ומועדים
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה, חדשנות ועתידנות
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, בריאות, ספורט ותזונה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, בריאות, ספורט ותזונה