קינן מדברת על הנושאים הבוערים שמשפיעים על הכיס שלנו תוך הצצה אל מאחורי הקלעים של הסיקור העיתונאי.
רוגל אלפר
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה, זוגיות
מהפרשות הכלכליות הגדולות ביותר של השנים האחרונות, דרך עשרות תחקירים עיתונאיים ושידורים חיים מאירועים חדשותיים מרכזיים- ליאור קינן מסקרת בשנים האחרונות שניים מהתחומים הבולטים ביותר בסדר היום האקטואלי בעבור כל תכניות חדשות עשר. ב-2013 בגיל 24, מונתה קינן לכתבת חדשות עשר לענייני תחבורה, וב2015 הצטרפה לדסק הכלכלי והחלה לסקר את תחומי הנדל"ן, ביטוח, תעשייה, משרד האוצר, שוק ההון, בנקאות, תשתיות, תחבורה ציבורית, אגף התנועה במשטרה, ועוד. בנוסף לכתבות במסגרת המהדורה המרכזית ותכניות המגזין של חדשות עשר, קינן מגישה בכל יום פינות בנושאי כלכלה ותחבורה בכל תכניות חדשות עשר כמו חמש עם רפי רשף, לונדון את קירשנבאום, היום שהיה, ועוד.
קינן עומדת מאחורי חשיפת מחדל תחזוקת קרונות רכבת ישראל שהפך לדוח מיוחד של מבקר המדינה, חשיפת רשימת הקניות הפרטיות של יזמת הנדל"ן ענבל אור על חשבון כספי רוכשי הדירות ושורה של פרסומים שחשפו את שיטת הפעולה של אור שהובילה לקריסתה, ותחקיר כריות האוויר המסוכנות ברכבי טויוטה שגרמו לפציעות ואף למוות שהביא לחקירה ולקריאת תיקון של כחצי מיליון כלי רכב ברחבי העולם. בנוסף ערכה קינן סדרות כתבות ששודרו במהדורה המרכזית ועוררו שיח ציבורי נרחב ובהן- "אי תנועה" על מחדל התחבורה כמשבר לאומי, הפקקים ותאונות הדרכים, "אפס בכלכלה", על המחיר שהישראלים משלמים על חוסר הבקיאות בכלכלה, "ממלכת התמ"א" על שגעון ההתחדשות העירונית ששוטף את המדינה, "אימפריות נופלות" על קריסות הטייקונים של השנים האחרונות, "סוף עידן המזומן" במסגרתה ביקרה בשוודיה שמובילה את המגמה העולמית של צמצום השימוש במזומן ובחנה מדוע ישראל רחוקה כל כך מהחזון הזה.
הדילמות, האתגרים והסיפורים האמתיים מאחורי התחקירים, הכתבות והדיווחים מהשטח. איך משיגים את המידע ראשונים? מה לא משדרים בשום מחיר? איך פרסום אחד במהדורת החדשות הפך לחקירה עולמית? ואיך הופכים נושאים כלכליים מסובכים לכתבת 2 דקות?
בהרצאה יובאו דוגמאות אמתיות מהעבודה העיתונאית היומיומית, התלבטויות שנמשכו עד רגע לפני שידור כתבה, והכל דרך סיפורים, סרטונים, וכמובן מענה לשאלות הקהל
מסע בין שוודיה לישראל – כמה קרוב היום שבו לא נצטרך בכלל להסתובב עם ארנק?
40 מיליארד שקלים- זה הסכום שכולנו מפסידים בכל שנה בגלל שישראל לא מצמצמת את השימוש במזומן. למה? כי מזומן הוא דלק לכלכלה השחורה, בישראל היא מהווה 20% מהתוצר הלאומי. הכל מתחיל בארנק שלנו, שבזמן שבהרבה מדינות בעולם הוא כבר בכלל לא ארנק פיזי אלא נמצא כולו בסמארטפון, בישראל רובנו עדיין מסתובבים עם שטרות ומטבעות. דרך חוויות מביקור מיוחד בשוודיה, שהיא כיום המדינה שנמצאת במקום ראשון בעולם בהפחתת השימוש במזומן, ההרצאה נותנת הצצה לעתיד, לעולם ללא מזומן, ומספקת תשובות לשאלות כמו למה ישראל תקועה מאחור, מה מקומם של המטבעות הוירטואליים כמו הביטקוין במהפכה הזאת, וכמה כסף המהפכה הזאת תוכל לחסוך לנו.
האם הביטקוין ישנה מקצה לקצה את המציאות הכלכלית שבה אנו חיים, בדרך לעולם ללא בנקים וגורמים מתווכים שגוזרים עלינו קופון?
אם עד לפני כמה שנים הביטקוין היה נושא ל"מביני עניין" בלבד, כיום המטבע הוירטואלי הפך נושא חם בשיחות מסדרון בעבודה ובארוחת הערב המשפחתית, ויותר ויותר ישראלים מתפתים גם להשקיע בו את כספם בהיעדר אפיקי השקעה חלופיים. ההרצאה עושה סדר בבלגן- מה זה בכלל ביטקוין? האם ואיך הוא צפוי להשפיע על חיינו או שמדובר בתופעה חולפת? ומדוע יותר ויותר כלכלנים, אנשי טכנולוגיה ואפילו רגולטורים ברחבי העולם, מתייחסים ל"בלוקצ'יין", הטכנולוגיה שעומדת מאחורי הביטקוין, בתור לא פחות מאשר "מהפכת האינטרנט" הבאה?
שיגעון ההתחדשות העירונית ששוטף את ישראל ובדרך מסכסך בין שכנים, מותיר דיירים בלי דירות ומשבש את איכות החיים בכל השכונה.
בין שאתם גרים בבניין שמיועד לתמ"א או פינוי בינוי, בין שאתם שכנים של בניין כזה, או אפילו גרים באותה שכונה או עיר- מה שקורה בישראל בשנים האחרונות אולי כבר משפיע עליכם, או עשוי להשפיע עליכם. ברחבי הארץ יש יותר ויותר בניינים שנהרסים ונבנים מחדש, או שעוברים חיזוק ותוספת קומות. הנושא הזה הוא לא רק דחפורים וקבלני בניין- הוא אמוציונלי מאוד, כרוך בפרידה מבית עם ערך סנטימנטלי, עלול לסכסך בין שכנים ולפלג שכונות שלמות למחנות שנלחמות זה בזה. מה שהחל כתכנית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה, הפך לעסק כלכלי לכל דבר ועניין- והיכן שיש הרבה כסף יש גם התנגשות בין אינטרסים רבים שעלולה בסוף לפגוע בכולנו. ההרצאה מפגישה את הקהל עם הסיפורים האנושיים, מאבקי השכנים, והמאכערים שמנסים לגזור קופון בדרך לשדרוג הבניין, מספקת הצצה מרתקת לתחום הסבוך הזה, שרלוונטית גם למי שמתמודד בעצמו עם תהליכים של תמ"א או פינוי בינוי, וגם לכל מי שההשלכות על הצפיפות, התחבורה ומשבר הדיור מעניינות אותו.
הפקקים והגודש בכבישים כמשבר לאומי שמאיים לשתק את המדינה- למה ישראל עומדת במקום?
נתחיל בחדשות הרעות- אם אתם עומדים בפקק קבוע בכל בוקר, מתייאשים בכל פעם מחדש, מבזבזים שעות על גבי שעות בניסיון להגיע לעבודה ובחזרה הביתה- זה ממש לא עומד להשתפר בקרוב. למה? כי אנחנו משלמים עכשיו מחיר כבד על פיגור של לפחות עשור בקבלת ההחלטות הנכונות שהיו יכולות לחסוך לנו לפחות מעט מהסבל. אנחנו חיים בעשור האבוד- מצד אחד היחס בין ההשקעות בתשתיות לרכב הפרטי לעומת תחבורה ציבורית כבר מתאזן אבל בינתיים בכבישים נגמר המקום- ויחלוף עשור לפחות עד שתהיה רכבת קלה בגוש דן, נתיבי תחבורה ציבורית, אוטוסטרדת אופניים, ועוד שלל פתרונות שאנחנו צריכים, חייבים! כבר עכשיו, ופשוט אין, ולא יהיו בקרוב. ההרצאה מעלה את השאלות ששואל את עצמו כל מי שתקוע בפקק- איך הגענו למצב הזה ומה אפשר לעשות כדי לצאת ממנו?
קינן מדברת על הנושאים הבוערים שמשפיעים על הכיס שלנו תוך הצצה אל מאחורי הקלעים של הסיקור העיתונאי.
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה, זוגיות
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הנחיית אירועים, חדשנות ועתידנות
מרצה בנושאים: הנחיית אירועים, הרצאות לנשים, השראה
מרצה בנושאים: זוגיות, מוטיבציה, מצוינות והעצמה, מרצים לחוגי בית
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, פלילים, ראש השנה
מרצה בנושאים: כלכלה, עסקים ומנהיגות
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, בריאות, ספורט ותזונה, חדשנות ועתידנות
מרצה בנושאים: אמנות, הגיל השלישי, היסטוריה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, חגים ומועדים, יום הזכרון לרצח רבין
מרצה בנושאים: הרצאות השראה, הרצאות לנשים, חרבות ברזל
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים
מרצה בנושאים: מופעים, מרצים לחוגי בית
מרצה בנושאים: הנחיית אירועים, כלכלה, עסקים ומנהיגות
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הרצאות לנשים, השראה