נהוג לחשוב על מנהיגות בפריזמה של מנהיג. אדם עם כישורים, כריזמה שמוביל קהל אחריו. בעידן הנוכחי, אנו עדים לדמויות רבות שנמצאות בעמדות סמכות ומרות שלא נוהגים במנהיגות, שלא מצליחים להוביל תהליכים מדיניים, חברתיים וכלכליים ולא מצליחים להניע את החברה שלנו קדימה. מנהיגות אדפטיבית (הסתגלותית) היא תיאוריה ופרקטיקה שהתפתחה באוניברסיטת הארוורד, בבית הספר לממשל ע"ש קנדי (ע"י פרופ' רונלד חייפץ ועמיתיו). מנהיגות אדפטיבית מציעה מסגרת פרקטית להבנת אתגרים שדורשים שינוי מהותי ומסייעת בדרך העבודה להשגת היעד המבוקש. תהליך של שינוי בארגון או אצל יחיד מתחיל בניתוח נכון של האתגר והבנה מערכתית של שינוי הסטטוס קוו. הרצאה זו תתן הקדמה לגישה ייחודית זו למנהיגות ותפתח אפשרויות חדשות לניתוח אתגרים בעידן דינמי שלנו.
תופעה מוכרת בימינו. מה עלינו לעשות כדי להימנע מהטרדה מינית? מה הקו הדק בין חיזור להטרדה ומה יחסי הכוחות כשמתקיימים יחסי מרות וסמכות? ההרצאה מעניקה היבט משפטי והיבט ציבורי תוך שילוב דוגמאות מהשטח.
ישראל היא מדינה רב גונית עם שלל אוכלוסיות מבחינת מוצא, לאום, דת, מגדר, צבא ועוד. מה ההשלכות של זה על שוק העבודה? האם מעסיקים מאמינים שהגיוון הזה עובד לטובתם? מה עמדתם של העובדים? מי הכי מופלה בשוק העבודה? כל זאת ועוד.
הרצאה שסוקרת את מקומן של נשים בשוק העבודה בשילוב נתונים מהמגזרים השונים, פסקי דין מעניינים של בית הדין לעבודה. ניתן לשים דגש מיוחד על נשים ערביות, נשים חרדיות ועל נושא של פערי שכר.