רן כהן
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה, חרבות ברזל
נחמן שי שימש כשר התפוצות בממשלת ישראל ה-36 מטעם מפלגת העבודה בין השנים 2021-2022
לאורך הקריירה המקצועית שלו הוא מילא תפקידים משמעותיים בעולם התקשורת והדיפלומטיה הציבורית, שימש בתפקיד מזכיר העיתונות של משלחת ישראל לאו"ם ולאחר מכן שירת כיועץ התקשורת של שגרירות ישראל בוושינגטון, בשובו ארצה החל לעבוד כיועץ התקשורת של שר הביטחון דאז משה ארנס ז"ל ואחריו יצחק רבין ז"ל. בשנת 1985 מונה למפקד ולעורך הראשי של גל"צ. בשנת 1989 מונה לדובר צה"ל. הוא זכור בעיקר בשל שירותו בזמן מלחמת המפרץ, שם זכה לכינוי "המרגיע הלאומי" והוביל את ההסברה של מדינת ישראל לאזרחיה בתקופה מתוחה זו.
בשנת 1991 התמנה להיות מנכ"ל הרשות השנייה ולקראת סוף עשור זה מונה למנכ"ל משרד המדע, התרבות והספורט ואחר כך יו"ר רשות השידור.
שי נבחר לראשונה לכנסת ה-18 בשנת 2009 ושירת את הציבור הישראלי במשך עשור, במסגרת תפקידיו בכנסת היה יושב ראש השדולה לקידום הדיפלומטיה הציבורית, יושב ראש השדולה לחיזוק הקשר עם העם היהודי ועמד בראש משלחת הכנסת לפרלמנט האירופי. שי פעל רבות גם למען ציבור הגמלאים וקידם חוקים להגדלת הגמלאות ולשיפור זכויות הגמלאים והגמלאיות.
ב-2019 עבר ללמד באוניברסיטאות מובילות בארה"ב כמרצה אורח מטעם "המכון ללימודי ישראל". בשנת 2021 מונה לשר התפוצות מטעם מפלגת העבודה בממשלה ה-36.
אזרחי ישראל והעם היהודי כולו היו מאז ותמיד בראש סדר עדיפויותיו, וחיזוק הקשר עם התפוצות הוא ערך עליון למענו פעל ופועל עד היום.
בעל דוקטורט בתקשורת ומדע המדינה מאוניברסיטת בר אילן.
ד"ר נחמן שי מתגורר במבשרת ציון ונשוי לרבקה שי, להם שלושה ילדים ושמונה נכדים ונכדות.
מלחמת חרבות ברזל המחישה את אופייה של המלחמה החדשה – המלחמה על התודעה. שני צדדים מפעילים אמצעים שונים ומגוונים כדי לנצח את האויב בשדה הקרב, חלקם מיועדים להשפיע על התודעה של האויב, על חוסנו, על עמידתו ועל יכולתו להילחם. בין אמצעים אלה התקשורת האלקטרונית, הרשתות החברתיות, כרוזים ומבחר אמצעים שעולם מרכיבים את המלחמה על התודעה. מה הם אמצעים אלה, כיצד הם פועלים וכיצד מנטרלים אותם ומתגוננים בפניהם. על כך בהרצאה – הקרב על התודעה.
המערכת הפוליטית משדרת מאוס ותיעוב.העניין הוא שבלי פוליטיקה, ללא מפלגות ומנהיגים נבחרים, הדמוקרטיה שלטון העם בסכנה. ישראל מתגאה ובצדק שהיא הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון אבל גם עליה מרחפים סימני שאלה. איך ניתן לחדש אמון הציבור בשיטה הפוליטית הזאת? איך ניתן לנהל את המדינה ולהובילה לחוף מבטחים תחת האיומים עליה?
במאה ה 20 הכל התהפך, תינוקות אמנם נולדים, אבל המבוגרים מאריכים לחיות. בישראל שבה הילודה היא מהגבוהות בעולם, כבר חיים מיליון אזרחים ותיקים ומספרם עולה. העליה בתוחלת החיים היא האתגר החברתי – כלכלי הגדול ביותר של דורנו. האזרחים הותיקים החדשים אינם נטל, הם נכס לחברה ותרומתם למעגלי החיים השונים חשובה ביותר. מה אנחנו עושים? מה נעשה בעולם כדי לקדם האתגר הזה?
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה, חרבות ברזל
מרצה בנושאים: בתי ספר, הנחיית אירועים, הרצאות לנשים
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הנחיית אירועים, הרצאות לנשים
מרצה בנושאים: השראה, חודש הגאווה, מוטיבציה, מצוינות והעצמה
מרצה בנושאים: הרצאות השראה, מוטיבציה, מצוינות והעצמה
מרצה בנושאים: השראה, יום הזיכרון לשואה ולגבורה
מרצה בנושאים: השראה
מרצה בנושאים: הרצאות להורים, השראה, חנוכה
מרצה בנושאים: הרצאות לנשים, השראה, יום האישה 2024
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה, חזרה ללימודים ולבתי ספר
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הנחיית אירועים, הרצאות לנשים
מרצה בנושאים: השראה, יום הזיכרון לשואה ולגבורה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, משפט ומדינה, פלילים
מרצה בנושאים: הגיל השלישי, השראה, זוגיות
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה