הרצאה זאת עוסקת בקשר הרופף שבין עושר לאושר ובקשר המוצק מאד בין אי שוויוניות ובין העדר אושר, ברמה האישית וברמה הלאומית.
מוצע מודל פשוט להבנת מאגר ההון האנושי, הלכידות והאמון באוכלוסיה מסוימת כמקור לשוויוניות. המודל מתבסס על דימויו של אגם לצד כפר דייגים שהדגה בו מוגבלת ומתחקה אחר מי שדגים מעל המכסה שהוקצבה להם וכיצד מושפעים מכך האחרים.
נושא תרבות הצריכה מוצג לצד חברות בלתי אחראיות חברתית וגורמים נוספים אחרים כמדללי הדגה באגם.
לצד הפוגעים באגם, מפורטים כל מי שמחויבים לשמירת הדגה ברמה המאפשרת קיימות "מסדר שומרי האגם".
המסדר כולל משקיעים חברתיים, עמותות וחלק מהציבור. אלא שכל אלה פועלים בתנאי כשל שוק המוסבר בפירוט.
על השורשים האבולוציוניים העומדים מאחורי טעויות והטיות בקבלת ההחלטות שלנו, בהשקעות ובחיים. מדוע לא הסתגל מוחנו לדרישות החיים המודרניים והוא ממשיך לחפש איומים במקום בו הם אינם קיימים יותר? כיצד המערכת הרגשית שלנו מקדימה את זו הרציונאלית ומדוע אנו עיוורים להסתברות? כיצד נוצרת תאונת השקעה? על הקשר ההרסני שבין עודף מידע ועודף בטחון ועל כאב החרטה הבלתי נמנע.
ההרצאה תצייד אתכם בכלים שימושיים לזיהוי טביעת אצבעותיו של הרעש בחיי היומיום ולהתמודדות איתו.
על הקשר הרופף שבין עושר ואושר ברמה הלאומית וברמה האישית. כיצד ניתן להסביר כי למרות שרמת החיים במערב עלתה ב- 50 השנה האחרונות פי 3, רמת האושר הלאומי לא נשתנתה כלל? ובכלל, כיצד מודדים אושר? מה תפקיד התורשה ומהם הגורמים הפועלים לשחוק את אושרנו? ולבסוף, עשרת הכללים לתחזוק האושר ברמה האישית. עושר, אגב, אינו אחד מהם.
על המחקר המדעי המתקדם בנושא האמון. כיצד ניתן להסביר את העובדה כי למרות שהאמון הוא יסוד מרכזי בעשייה העסקית, משקף הפולקלור העממי חשדנות וחוסר אמון כלפי הזר? האם אנו נותנים אמון מתוך אלטרואיזם או שאנו מצפים לתמורה עתידית ממי שאנו נותנים בו אמון? ובכלל, האם אמון משתלם ברמה הלאומית וברמה האישית? התשובה לשאלות אלה ואחרות תודגם באופן אינטראקטיבי באמצעות משחק אמון במהלך ההרצאה.
תפקיד המשפחה בצמיחתו של היזם הפוטנציאלי. השפעת סדר הלידה על אופיים היזמי של אחים במשפחה ועל נכונותם ליטול סיכון ולפרוץ דרכים חדשות. מדוע אחים בכורים אינם מהמרים ומה היה רוצה היזם שיאמר בנאום ההספד עליו? על הקשרים המורכבים בין היזמים ואבותיהם. ולסיכום, 8 תכונות המשותפות לרב היזמים המוצלחים וכיצד לאתר אותן בראיון.