אחד התחומים בהם מתמודד אדם בעל מוגבלות על מנת לפרוץ הוא השגת עצמאות. בהרצאה נדבר על עצמאות בכלל, ועצמאות של אדם נכה בפרט. אני אספר, אשתף ואדגים מתוך ההתנסות והחוויות האישיות שלי כאדם נכה, ונראה כיצד בעזרת תהליך של היכרות עצמית וצמיחה – כל אדם מסוגל להגיע לעצמאות וליעדים שבכלל לא חשב כאפשריים.
כל משפחה אשר אחד מבני המשפחה מתמודד עם נכות או מגבלה כלשהי הופכת להיות משפחה מיוחדת. היחסים, הן בתוך המשפחה (בין בני המשפחה, בין הורים וילדים ובין אחים) והן מחוץ למשפחה (בין המשפחה והסובבים אותה, משפחות אחרות וגופים שונים), באופן טבעי משתנים. בהרצאה נדבר על ההתמודדות של בעל המוגבלות בתוך המעגל המשפחתי ועל ההתמודדות של המשפחה במעגל הסובב אותה, תוך כדי ניסיון להבין כיצד היחסים במעגל המשפחתי יכולים להשפיע על זהות האדם עם המוגבלות, ועל זהות המשפחה כולה.
מה קורה לסטודנטים ותלמידים עם מוגבלות בימי קורונה? האם הקשיים הם כמו של שאר הסטודנטים והתלמידים? איך נוכל כמרצים/מורים להקל, לתמוך ולסייע במציאות החדש. אני אספר, אשתף ואדגים מתוך ההתנסות והחוויות האישיות שלי כאדם נכה, סטודנט ניצחי ומרצה באקדמיה. נקיים הרצאה משולבת בשיחה על החיים בצל הקורונה אצל סטודנטים ותלמידים עם מוגבלות. ונשתף בקשיים וההתמודדויות שלנו כמרצים.
בהרצאה נסקור איך ומה לקחת בחשבון בעת בניית תקציב אישי/משפחתי, תוך כדי התייחסות למושגים תיאורטיים וכלים מעשיים.
נושאים עיקריים:
- ממה בנוי תקציב
- בניית סדרי עדיפויות
- כיצד לאזן תקציב
- אמצעי תשלום / בנקים
- צרכנות / קנייה רגשית
הרצאה מבוססת על עבודת המחקר בדוקטורט בתחום מנהל עסקים, אני מתמקד בנושא של התנהגות צרכנים. המחקר במסגרת עבודת הדוקטורט עוסק בגישות/עמדות (attitudes) של אוהדי כדורגל בארץ ממה הם מורכבות וההקשר לפרמטרים עליהם מושפע, בין הפרמטרים נאמנות לקבוצה, הגעה למשחקים, הרגלי צריכה (בזמן ובכסף) וחשיפה לאלימות. נבין את הכדורגל מצד שלרוב פחות חשופים אליו, האוהדים כצרכנים. מה ההבדלים, המשמעויות וההשפעות מבחינה של התנהגות צרכנים, של האוהדים על המועדון ולהפך.