אשכול נבו מספר על הסודות שבלב ספריו ועל תהליך הכתיבה שמאחוריהם: איך נולד ספר? מה עושים כשיש מחסום כתיבה? איך הופכים זיכרון אישי לרומן בדיוני? ומי באמת קובע את העלילה, הדמויות או הסופר?
ספריו של אשכול נבו הפכו כולם לרב מכר, זכו לשבחים בארץ ובעולם, ותורגמו ל-12 שפות. הניו יורק טיימס הגדיר את הכתיבה שלו "מהפנטת" וה"קוריירה דה לה סרה" קבע שהוא אחד הסופרים המרתקים והחשובים בדורו בעולם.
בין ספריו: ארבעה בתים וגעגוע, משאלה אחת ימינה, שלוש קומות, הראיון האחרון והספר החדש והמדובר – גבר נכנס בפרדס.
כולנו מספרים סיפורים. כל הזמן. בין אם אנחנו רוצים להעביר חומר בצורה מעניינת ובין אם אנחנו רוצים לגייס אנשים למטרה שחשובה לנו. בין אם אנחנו רוצים להציג את עצמנו ובין אם אנחנו רוצים להציג מיזם חדש – אנחנו צריכים לדעת איך לעשות בצורה שתרתק את שומעינו ואת קוראינו – גם מבחינת התוכן וגם מבחינת ההגשה.
אמנון וולף ואשכול נבו מציגים בהרצאה ארגז כלים מעשי לבנייה ולהגשה של סיפור אפקטיבי: פתיחה, סוד, הפתעה, תנועה, הומור ועוד. כל הכלים נשענים על הניסיון המצטבר של שניהם, בכתיבה ובעמידה מול קהל, ומלווים בדוגמאות משעשעות, מרגשות ומלמדות – מהחיים.
אשכול נבו, אחד הסופרים האהובים והמוערכים בישראל, ספריו תורגמו ל-12 שפות, הפכו לרבי מכר וזכו בפרסים בארץ ובעולם. ביניהם: "ארבעה בתים וגעגוע", "משאלה אחת ימינה", "שלוש קומות" "הראיון האחרון".
אמנון וולף, שחקן תיאטרון "הבימה", זוכה פרס התיאטרון הישראלי, שיחק בתפקידים ראשיים בהצגות "כפר", "אישה בורחת מבשורה", "התקווה", "ספינינג" וכיכב בסדרות טלוויזיה ובסרטים רבים, ביניהם "ציפורי חול", "מבצע קיפוד", "נו אקזיט".
ההרצאה מתאימה בהחלט גם לפלטפורמות דיגיטליות דוגמת זום. ומיועדת לקהל הרחב, לעסקים וחברות.
נושא הסטורי-טלינג הוא נושא "חם" בשנים האחרונות. ויש לא מעט הרצאות בתחום. ייחודה של הרצאה זו בכך שהיא משלבת בין ה"מה" (תוכן) לבין ה"האיך" (הגשה ועמידה מול קהל).
כיצד רואה הסופר את תהליך הכתיבה? מה הדינמיקה בין כתיבה ספונטנית למתוכננת? מקומה של ה"השראה"? מי באמת מכתיב את הסיפור- הסופר או הדמויות? איך יודעים שסיפור נגמר?
כיצד מצטיירת ישראל דרך טקסטים ספרותיים שנכתבו פה בעשורים האחרונים? מהם הקונפליקטים המרכזיים שנתקלים בהם יוצרים? כיצד מתמודדים כותבים שונים עם המציאות הישראלית הדרמטית? האם הספרות הישראלית משפיעה על החברה או רק משקפת מגמות קיימות?
על מה חולמים הצעירים היום בישראל? למה הם מייחלים? מבט על הדור הצעיר של ישראל דרך הספרים "משאלה אחת ימינה" ו"ארבעה בתים וגעגוע" וטקסטים נוספים.
על חברות, על שינויים וההשפעה שלהם זה על זה. על הקשר הקסום בין המשאלות שלנו לחיים שלנו. על תהליך הכתיבה ועל הרומן "משאלה אחת ימינה" אשר עוסק בנושאים אלו.
סדנה לחברות וארגונים כולנו מספרים סיפורים. כל הזמן. בין אם אנחנו רוצים "למכור" רעיון בתוך הארגון. ובין אם אנחנו רוצים לגייס אנשים מחוץ לארגון לתמוך במיזם שלנו. בין אם אנחנו רוצים להציג את עצמנו. ובין אם אנחנו רוצים להציג את הפרויקט שלנו – אנחנו צריכים לדעת איך לעשות בצורה מעניינת. שתרתק את שומעינו ואת קוראינו. באמצעות תרגול סיפורים, בעל פה ובכתב, וחשיפה לטכניקות סיפוריות מן הספרות ומן הקולנוע, ישכללו הכותבים את היכולת שלהם למשוך בחוטי הסיפור. ולשלוט בכלים הבסיסיים של הסיפור האפקטיבי: פתיחה מגייסת, קונפליקט, סוד, תנועה, מתח ועוד.
לא נדרש ניסיון מוקדם בכתיבה או בסיפור סיפורים. הסדנה מעוררת השראה ובנויה כך שתתאים לרמות שונות של יכולת ביטוי בעל פה ובכתב.
משך הסדנה: שעתיים- שעתיים וחצי
מתאים מאוד לקבוצות בגודל 15-25 איש.