עיתונאי, פרשן, מחבר ספרי עיון רבי מכר ומרצה. לשעבר – עורך חדשות החוץ והפרשן לנושאים בין לאומיים בואלה ניוז. קודם לכן היה עורך חדשות החוץ והפרשן הבין לאומי בערוץ 1, שם גם הגיש תכניות רדיו כמו השעה הבין לאומית, הכל דיבורים ומשדרים מיוחדים רבים. נהרי ייסד עם דוד ויצטום ואחרים את התכנית רואים עולם, ייסד ערך והגיש את התכנית גלובוס. נהרי מוזמן כפרשן לכל גופי התקשורת בישראל, וכמרצה ומנחה לשלל גופים וחברות – בהם המוסד ושאר גופים בטחוניים, חברות עסקיות והרצאות העשרה במסגרות שונות. במהלך הקריירה ראיין נהרי אישים רבים – בהם נשיא ארצות הברית ג'ורג' בוש הבן, ראש ממשלת בריטניה טוני בלייר, חתני פרס נובל לשלום נלסון מנדלה והדלאי למה, סופרים ואנשי רוח כאומברטו אקו, ניל גיימן, פאולו קואלו, איאן מקיואן ורבים אחרים. הוא דיווח מרצח העם ברואנדה, מלחמות יוגוסלביה, הפיגוע במגדלים התאומים וזירות נוספות. נהרי כתב וערך כ-15 ספרים, החל בספרי העיון רבי המכר "אטלס אנציקלופדי של העולם" ו-אטלס היסטורי של העולם", נשים ששינו את העולם, נאומים ששינו את העולם, האישים – לקסיקון ועד סדרת ספרי המתח "עקבות".
אורן נהרי הוא מרצה בחסד, רב ידע ושופע קסם והומור. כל הרצאה שלו היא חווייה, המועצמת עם המצגות המושקעות, עם הניסוח הרהוט, חוט הסיפור – והאנקדוטות הקטנות והגדולות שמתבלות את ההרצאות והופכות אותן לחווייה. נהרי מציע הרצאות אקטואליה מעודכנות – וכן הרצאות העשרה מרחיבות דעת ומרתקות בשלל תחומים
מהנצרות והאסלאם, שנולדו מהיהדות, דרך תיאוריות הקונספירציה על מרעילי הבארות היהודים, האופים מצות בדם נוצרים, הקנאה בהצלחחה הכלכלית, השנאה ליהודים המתבדלים, השנאה ליהודים המשתלבים, תיאוריות הגזע מעוררות הפלצות, ועד האוניברסיטאות האמריקניות היום: איך ומדוע האנטשימיות, פשע השנאה הכי נפוץ בעולם גם כיום ממשיכה לשגשג? איך היהודים שנואים גם כנחותים וגם כשליטי העולם בסתר? גם נרצחים בידי נאצים וגם מגונים כנאצים? והאם התנגדות לישראל היא אנטישמיות – הרצאה מרתקת מלווה במצגת עשירה, סרטונים ועדויות.
נהרי עושה לנו סדר בכל מה שקשור באסון האוקראיני המאיים להפוך לאסון אסטרטגי למערב כולו.
האם פוטין מנסה להקים מחדש את ברית המועצות?
מדוע המערב אינו מגן על אוקראינה?
האם האיומים בסנקציות מרתיעים את פוטין?
וכיצד ישראל מעורבת בעימות הזה?
"בית הקברות של האימפריות" – כינויה של אפגניסטאן – הוכיח את עצמו, שוב. אחרי טריליוני דולרים, עשרים שנה, אלפי הרוגים ארצות הברית ובנות בריתה החליפו את הטליבן – בטליבן…. האם לא היתה אופציה אחרת? האם הנסיגה היתה מוטעית, האם הפלישה? האם צורת היציאה היא הבעייה המרכזית? האם המראות האלה אמורים להפחיד את בנות בריתה של ארצות הברית בעולם , ישראל למשל? ובעיקר – מה יקרה באפגניסטאן כעת, האם תהפוך שוב לבסיס טרור, וכיצד יושפעו השכנות החזקות – מאיראן עד סין?
האם המעצמה החזקה בעולם החלה את שקיעתה? מה האיומים הפנימיים והחיצוניים? מדוע ההפסד של טראמפ מבטא גם הישג אדיר שלו? האם ארצות הברית עומדת בפני התפרקות? וכיצד כל זה ישפיע עלינו?
האם אנחנו נמצאים בתקופת קץ הדמוקרטיה? או אולי בגלל הקורונה לידתה מחדש? אחרי שנדמה היה אחרי קריסת הגוש הקומוניסטי שהדמוקרטיה ניצחה, לתמיד – אז לא: באירופה, ערס הדמוקרטיה, רוסיה, הונגריה, פולין, בלרוס, טורקיה, ויש עוד – אינן דמוקרטיות. והן אינן מתנצלות. להפך. האם אנו חוזרים אל עידן הדיקטטורות?
אחרי הבחירות ארצות הברית מקוטבת מאי פעם, יש האומרים שהמצב הפנימי בה הוא המקוטב ביותר, המפולג ביותר מאז מלחמת האזרחים. לאן פני המעצמה שהובילה את המערב, שהייתה מקור קנאה לעולם כולו, גם בארצות הברית פנימה, וגם במאזן הכוחות העולמי?
עלייתה, מחדש, של הממלכה התיכונה: אחרי מאות שנות שקיעה, עשרות שנות קריסה ורצחנות נוראה במאה העשרים – האם המאה העשרים ואחת היא המאה של סין? כיצד שורת מנהיגים מבריקים החזירה את גדולתה של המדינה המאוכלסת בעולם – והאם היא תהיה, או אולי היא כבר, המעצמה המובילה בעולם?
הסכמי אברהם בחסות ארצות הברית מעלים, שוב, את השאלות הוותיקות – לאן פני המזרח התיכון. בהקשר ישראלי ולא רק – האם המשטר האיראני מאוים מבפנים? האם בית סעוד ישרוד? מה יקרה בזירה הפלסטינית, וכיצד כל זה ישפיע על ישראל?
ההחלטות והאירועים המרכזיים שעיצבו את המדינה – כיצד הוכרע גורל המדינה שטרם קמה רק יומיים לפני הכרזת העצמאות? איך השפיעה הערכתם של מפקדי הצבא כי למדינה יש רק חמישים אחוז לשרוד את ההחלטה? ישראל – מדינה שאין בה אמצע, או אופוריה או ייאוש. אז מה היה לנו כאן, מה יש לנו ומחשבות על העתיד.
נשים שפילסו דרכן בעולם גברי והיו למנהיגות, לוחמות, מדעניות פורצות דרך, מהן זכו להערכה ולהוקרה ומהן ירדו לתהום הנשייה של ההיסטוריה. מרבית השליטים, ודאי הלוחמים, המדענים, ההוגים, האמנים והרשימה ממשיכה עוד ועוד היו, ועודם, גברים. אבל השליט אולי הגדול בהיסטוריה היה דווקא שליטה – אליזבט הראשונה מלכת אנגליה. היא אמנם חריגה אבל היא לא לבדה. בהרצאה יובאו בין השאר סיפוריהן של השָ ליטה הדגולה שהחלה את הקריירה במקצוע העתיק ביותר בעולם, המדענית היהודייה שהקולגות שלה קיבלו פרס נובל על סמך ממצאיה – והיא קיבלה הכרה חלקית רק לאחר מותה, הזמרת ששרה עד מוות – וכמובן גם סיפוריהן של נשים ישראליות. ההרצאה מלווה בקטעי סרטים.
מדוע אף אחד מאיתנו לא מכיר את הממציא הגדול בהיסטוריה, איך חוק התוצאות הבלתי צפויות משנה את העולם, איך נופלים פעם אחר פעם גדולי המומחים בתחזיותיהם ומדוע בסופו של דבר הכי חשוב בחדשנות רק להסתכל במה שנמצא ממש מולנו – וכן מתי חדשנות היא חדשנית מדי, ומסוכנת לארגון?
ההחלטות והאירועים המרכזיים שעיצבו את המדינה – כיצד הוכרע גורל המדינה שטרם קמה רק יומיים לפני הכרזת העצמאות? איך השפיעה הערכתם של מפקדי הצבא כי למדינה יש רק חמישים אחוזים לשרוד את ההחלטה? מה הייתה החלטתה הראשונה והמפתיעה של הממשלה החדשה. מדוע הפך טבח כפר קאסם לאבן דרך במשפט בישראל, וכמובן ביחסי הין יהודים וערבים
במדינה. מהומות ואדי סאליב ומשמעותן, ההימור הגורלי של מדינת ישראל במלחמת ששת הימים ואיך ישראל, שמכל המדינות שקמו או קיבלו עצמאות אחרי מלחמת העולם השנייה – שליש ממדינות העולם – פרט לסינגפור נמצאת במצב הטוב ביותר?
ישראל – מדינה שאין בה אמצע, או אופוריה או ייאוש, שבה הטוב מובן מאליו והרע מועצם – אז מה היה לנו כאן, מה יש לנו ומחשבות על העתיד.
מדוע גלנוס היווני התקבע כאדם שאסור לסטות מספריו בנצרות? מיהם הההודים שהמציאו את ניתוחי האף לפני 3000 שנה, ומדוע? מדוע נאלצו רופאים שרצו ללמוד על גוף האדם לחטוף גופות? ומהי האירוניה הנוראה הקשורה בשמו של הרפוא היהודי הדגול שהציל אלפי יולדות ממוות?
המערב, האסלאם, סין, רוסיה – מי ינצח במאבק על העולם? בשנת 1993 פרסם סמואל הנטינגטון את מאמרו פורץ הדרך "מלחמת התרבויות". לתפישתו של הנטינגטון הציביליזציות (התרבויות) השונות בעולם מתמודדות ביניהן על השליטה בו. בהרצאה מוצגים עיקרי התאוריה, ההתנגדויות לה וכיצד המציאות והתאוריה משתלבות, למשל: במאבקים בין ארה"ב לסין, בטרור האסלאמי וכו'. דרך אנקדוטות מוצג האופן בו נראית ההיסטוריה בעיניים מוסלמיות, בעיניים סיניות, היכן משתלבת ישראל בתמונת העולם הזאת ומדוע המושג "מלחמת התרבויות" הפך פופuלארי כל כך.
מרצה בנושאים: הנחיית אירועים, זוגיות, יום הזכרון לרצח רבין
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, יום הזיכרון לחללי צה"ל, יום הזכרון לרצח רבין
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הרצאות לנשים, זוגיות
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הנחיית אירועים
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הרצאות לנשים, חרבות ברזל
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הרצאות לנשים, השראה
מרצה בנושאים: הרצאות לנשים, השראה, מרצים לחוגי בית
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הנחיית אירועים
מרצה בנושאים: השראה, צחוק והומור
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הגיל השלישי, הנחיית אירועים
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה, ספרות וסופרים
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת