מנהיגות הוא נושא המרתק את כולנו. אנו נושאים את עינינו למנהיג ומקווים שציפיותינו ומשאלותינו יתגשמו בדמותו. חקר המנהיגות שנוי במחלוקת בתוך מדע המדינה בגלל בעיית האמפיריות שבו. הוא קשה לאישוש והוכחה. מצד שני אי אפשר להתעלם מהשפעתה של הדמות הפרסונלית על עיצוב ההיסטוריה או מההיסטוריה שמזמנת לנו סוגים שונים של מנהיגים. ההרצאה תסקור את השינויים המרתקים שחלו במחקר המנהיגות החל מהמאה החמישית לפנה"ס עם אפלטון ואריסטו ועד לתיאוריית המנהיגות הרעילה של ימינו אלה.
המשטר הדמוקרטי כפי שהכרנו אותו על צורותיו השונות עובר משבר עמוק ברמה גלובלית. מדינות דמוקרטיות רבות מתמודדות עם הרס הדמוקרטיה תוך שימוש בשיטה הדמוקרטית עצמה. נראה כי הפגמים של השיטה הולכים ומתעצמים וחוסר האמון של האזרחים בא לידי ביטוי עד לכדי מעבר למשטרי רודנות ודיקטטורה. האם ניתן למצוא תחליף לדמוקרטיה, האם ניתן לעצב אותה מחדש? האם קץ הדמוקרטיה הוא מבוא לכאוס של הסדר העולמי שהכרנו?
האם התקשורת הממוסדת מתה ולאן הולכת? התקשורת הפוליטית המסורתית למול הופעתן של הרשתות החברתיות? האם אנו חוזים בהתפוררותם של משטרים דמוקרטיים בגלל תרבות הפייק ניוז והעובדות האלטרנטיביות המופצות ברשתות מה קרה לעיתונות המיינסטרים שצעדה יד ביד עם התרבות הדמוקרטית וכעת נאלצת לעשות התאמות בעידן של פוליטיקאים חסרי עכבות ונטולי מעצורים? האם הציפיות ליתר דמוקרטיזציה של המידע עמדו במבחן, או שמומחים לספינים שולטים לנו בסדר היום ומהנדסים את תודעתנו.
ההרצאה תנסה לענות על השאלות האלה ותנסה גם לבדוק האם ניתן להיות צרכני תקשורת נבונים יותר אל מול המניפולציות שמופעלות עלינו