בהרצאותיה היא משלבת מקרי אמת וחוויות שחוותה ב 20 שנות עבודתה כפסיכולוגית בכוחות הביטחון.
צבי יחזקאלי
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, חנוכה, חרבות ברזל
מיכל מורג היא מומחית בפסיכולוגיה קלינית וכן בתחום הפסיכולוגיה הפורנזית (משפטית)- תחום הנמצא בממשק שבין הפסיכולוגיה, הקרימינולוגיה ועולם המשפט.
שירתה בכוחות הביטחון בתפקידים מקצועיים הקשורים לפסיכולוגיה הפלילית ובכלל זה: פסיכולוגית הסוכנים הסמויים של המשטרה, פסיכולוגית מערך החבלה והימ"מ ותפקידים חשאיים נוספים. כיום מרצה ומייעצת בתחומי התמחותה בארץ ובעולם ומסייעת לאוכלוסיות קצה ובכלל זה לכוחות הביטחון, חושפי שחיתויות, נפגעי עבירה ולעבריינים המעוניינים להשתקם. בנוסף, מייעצת לחברות סטארט-אפ וגופי ביטחון בתהליכי פיתוח כלים יישומיים במגוון תחומים. במישור האקדמי, ד"ר מורג הנה ראש התוכנית לפסיכולוגיה, מרצה וחוקרת במרכז האקדמי רופין והמרכז הבין תחומי בהרצליה וכן מכהנת כראש התכנית ללימודי פרופילאות פלילית באוניברסיטת אריאל.
ד"ר מורג מפענחת למחייתה פשעים ועבירות שמיטב הסדרות עשויות מהן ושלהן התמכרנו כולנו, בשנים האחרונות. היא נמנית על המעטים שזכו להיכנס לחדרי החקירות, להעמיק בתיקים משפטיים ולהכיר מקרוב את העולם העברייני. בהרצאותיה היא משלבת מקרי אמת וחוויות שחוותה ב 20 שנות עבודתה כפסיכולוגית בכוחות הביטחון.
אדם נורמטיבי משקר בין פעם לשלוש פעמים ביום, כך מעידים המומחים. נטייה זו הנה טבעית ומשתכללת ככל שאנחנו מתבגרים ומתנסים במגוון מצבי חיים. לצד היכולת לשקר אנשים לעיתים מנצלים מצבים עמומים בכדי למקסם את הרווחים האישיים ולממש את האינטרסים שלהם. לדוגמה, עובדים במקומות עבודה רבים מנצלים פרצות במקומות העבודה בכדי להיטיב עם עצמם, כמו במקרים שבהם הם מאריכים את הפסקות הצהריים על חשבון המעסיק. הגבול בין המותר לאסור לא תמיד חד וברור… ולעיתים אנחנו חוצים אותו ולוקחים חלק במעשים שלא מתיישבים עם הערכים שאימצנו לעצמנו, כדרך חיים. חציית הגבולות אל הלא מוסרי או החוקי קורית במקומות העבודה, בבית ובין חברים ויש לה השלכות משמעותיות על כל אלה. בהרצאה זו ננסה להבין מה גורם לאדם מוסרי לשקר או לבצע מעשים לא מוסריים ואילו מנגנונים פסיכולוגיים קיימים אצל כולנו על מנת לשמור על הדימוי העצמי המוסרי והנורמטיבי.
דגשים עיקריים:
במפגש זה נתעמק ונכיר מקרוב את מאפייניה של הפרעת אישיות המכונה פסיכופתיה. הפרעה שמאפיינת פחות מאחוז מהאוכלוסייה אך עליה מתבססים מרבית הסרטים והסדרות שאנחנו מכורים אליהם ושעוסקים ברוצחים סדרתיים או בעבריינים שביצעו עבירות בלתי נתפסות באכזריותן. מדובר בהפרעה שבה אנשים למעשה "עיוורים" לרגשותיהם של אחרים, נטולי חמלה וחרטה למעשים קשים שהם מבצעים. בהרצאה זו נציץ לנבכי נשמתם ולמוחם של רוצחים סדרתיים שהדחף לפגוע באחרים וההנאה מסבלם של קורבנותיהם הופכים אותם לטורף אנושי שקשה לעצור…
דגשים עיקריים:
לעיתים קרובות, קרובות מידי, אנחנו שומעים על חשיפה של כת חדשה, קבוצה סגורה הפועלת במחשכים, רחוק מעיני כולנו. קבוצה שלוכדת את מאמיניה, משבשת את יכולתם להבחין בתהליך שהם עוברים- מאנשים שמסוגלים לבחור ולקבל החלטות על חייהם לאנשים שמתקשים לחשוב עצמאית, שנוהרים אחר מנהיג 'כל יכול' שמסמא את עיניהם…
הביטו סביבכם… כמעט בכל רגע נתון פועלים בארץ כמאה כתות…
דגשים עיקריים:
בהרצאה זו נחשף לתופעה מטרידה, שאת היקפיה קשה לאמוד, שבה אנשים מודים בעבירות על אף שלא ביצעו אותם בפועל. התפיסה הרווחת היא שאם אדם מודה ונוטל על עצמו אחריות – הוא בהכרח אשם אולם המציאות מוכיחה לנו אחרת. תופעה זו ממחישה שאנשים פועלים לעיתים בניגוד לחשיבה הרציונאלית תוך הסבת נזק לעצמם וליקיריהם. ההרצאה תתמקד בהיכרות עם תתי האוכלוסיות שמועדות יותר וכן בהבנת המנגנונים והגורמים הפסיכולוגיים שעלולים לגרום לאדם להודות בעבירות שלא ביצע ולשבת בכלא לעיתים כל חייו. הרצאה זו מלווה בתיאור מקרי אמת של אנשים שישבו שנים ארוכות בכלא עד שהתבררה חפותם.
דגשים עיקריים:
הזיכרון שלנו מושפע ממגוון גורמים ומשתנים אשר פוגמים במידת דיוקו, דבר אשר משבש את יכולתנו לשמש כעדים לאירועים שחווינו- גם בבית המשפט. בהרצאה מרתקת זו נכנס יחד אל עולם החקירות והמשפט ונכיר מקרוב את מגבלות והטיות הזיכרון האנושי, אשר עלולים לחרוץ גורלות. במהלך ההרצאה נשמע גם על תופעה מרתקת ומטרידה של זיכרון שווא וכן על מקרים בלתי נתפסים של הרשעות שווא ובהם גם על אנשים שהוצאו להורג בשל זיהוי שגוי שהתבסס על עדות ראייה.
דגשים עיקריים:
אנשים מותירים טביעת אצבע התנהגותית בכל מקום שבו הם שוהים, בביתם, ברכבם וב… זירה שבה הם תוקפים. בהרצאה זו נעמיק באחד הכלים החקירתיים המרתקים שפותחו במאה השנים האחרונות- הפרופילאות. ננסה להבין כיצד הכלי מסייע בזיהוי עבירות של עבריין סדרתי אחד או באיפיון עבריין שנלכד אולם מסרב לשתף פעולה והפרופיל עשוי לשפוך אור על אישיותו ולהביא להודאתו בחקירה.
כיצד ניתן להרכיב פאזל אנושי מרסיסי התנהגויות שהעבריין מותיר בזירה? כיצד בונים פרופיל אישיותי ובאיזה אופן כלי זה עשוי לסייע בתהליכי חקירה?
דגשים עיקריים:
למנהיגות יש השפעה קריטית על קבוצות, ארגונים וחברות. כשהיא מצליחה- מרכיביה משגשגים. כשהיא כושלת- צוותים מפסידים, צבאות מובסים וארגונים כושלים. פשיטות הרגל של חברות כמו אנרון, וורלדקום ואירועים טרגיים כפי שארע בכת של ג'ונסטאון או סקנדלים כמו בפן סטייט אוניברסיטה- כולם קרו כפועל יוצא של מנהיגות הרסנית. בהרצאה זו נעסוק בהיבטים של מנהיגות שרק מעטים חוקרים או עוסקים בהם. נתעמק במקרים שבהם המנהיגות שהתפתחה הפכה להיות הרסנית וננסה להבין מדוע ארגונים וקבוצות שדרכם להצלחה היתה מובטחת- לעיתים כשלו בסופו של דבר. מה חלקו של המנהיג או המנהל בכך? של המונהגים או העובדים? והאם זה יכול לקרות גם בארגון שלכם?
דגשים עיקריים:
בהרצאותיה היא משלבת מקרי אמת וחוויות שחוותה ב 20 שנות עבודתה כפסיכולוגית בכוחות הביטחון.
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, חנוכה, חרבות ברזל
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הנחיית אירועים, השראה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, מוטיבציה, מצוינות והעצמה, קיימות ויזמות חברתית
מרצה בנושאים: בריאות, ספורט ותזונה, הרצאות לנשים, השראה
מרצה בנושאים: בריאות, ספורט ותזונה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה, פלילים
מרצה בנושאים: בריאות, ספורט ותזונה, הגיל השלישי, השראה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, חגים ומועדים, יום הזכרון לרצח רבין
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הנחיית אירועים, הרצאות לנשים
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הנחיית אירועים, זוגיות
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הגיל השלישי, הרצאות להורים
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה, חגים ומועדים
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, שבועות