בפגישה נראה סרט מהתקופה האחרונה המדבר על המשבר הכלכלי של 2008 ("התמוטטות" או "מכונת הכסף") ונדבר על כסף, קפיטליזם וגלובליזציה – ובעיקר על הסיבות למשבר ולהשפעות שלו עד היום.
החל משנות ה-70 העולם מונע על פי האינטרסים של ההון הגלובלי – הוא משתלט על מדינות ומעצב אותן כרצונו. גם ישראל כפופה לו, ואנו רואים את התוצאות של כך כל יום ובעיקר במחאה החברתית של 2011. בהרצאה אדבר על האופן שבו תנועות ההון העולמיות משפיעות על החלטות ממשלה ועל הכיס של כל אחד מאיתנו ואצביע על מגמות לכלכלת העתיד.
דור ה-Y והכלכלה החדשה משנים את העולם, וכבר היום מנהלים צריכים לשנות את תפיסתם לגבי האופן שבו הכלכלה והעסקים פועלים. בהרצאה נדבר על זרמי העומק של השינויים, קריסת המודלים הישנים וננסה לבחון את המודלים העתידיים של הניהול והכלכלה.
לכל מנהל יש את סגנון הניהול שלו. אך השאלה היא אם הוא מודע לו ולאלטרנטיביות שלו. בהרצאה נדבר על סוגי מנהלים שונים לאור גישות פילוסופיות שונות: המנהל החכם, המנהל השלם, המנהל האותנטי, המנהל הלוויתן, ומנהל העתיד.
כולם מכירים את ההיסטוריה אבל מעטים מבינים את ההשלכות של האירועים ההיסטוריים על הכלכלה ועל ימינו. לדוגמה: כיצד תאוותו של לואי ה-14 לזהב הביאה לקולוניאליזם? למה הביקוש לצמר באנגליה יצר את תנועת הפועלים בצרפת? וכיצד תסכולו של כלכלן לאחר מלחמת העולם הראשונה הביאה ליצירת העולם של אחרי מלחמת העולם השנייה.
כולנו מדברים על דת, משתתפים בדת, ומאמינים במשהו. אך מהי דת ומהי לא? האם כל דבר יכול להיות קדוש? האם הדת נעלמת מחיינו ואם לא – אז למה? בהרצאה נדבר על מהי דת ומהו אלוהים, בעזרת גישות מדעיות וננסה להבין למה אנחנו מתכוונים שאנחנו מדברים על דת.