ד"ר רפי קישון
מרצה בנושאים: השראה, יום הזיכרון לשואה ולגבורה, צחוק והומור
רענן שקד התחיל להיות עיתונאי בסביבות גיל 17, ומתקשה להפסיק עד היום. במהלך שירותו בצה"ל שימש ככתב צבאי, ולאחר שחרורו הצטרף לדסק עיתון "חדשות", ומשם המשיך ל"מעריב". הוא התמחה בכתבות מגזין ארוכות, בראיונות ובכתיבה אישית שנונה ולא שגרתית. במקביל עסק בעריכה, ושימש כעורך המגזין "זמן תל אביב" ובהמשך כסגן עורך מגזין "סופשבוע" של מעריב.
הוא השלים תואר שני בניו יורק, שימש שליח "מעריב" בעיר ועבד גם ברשת CNN, בטרם חזר לישראל והצטרף לצוות ההקמה של אתר Ynet מבית ידיעות אחרונות. לאחר שהאתר עלה לאוויר, הקים וערך שקד את אשכול התרבות של האתר, ומשם המשיך לעיתון-האם עצמו.
הוא שימש כמבקר הטלוויזיה של "ידיעות אחרונות" לאורך שלוש שנים, כסגן עורך "7 ימים", כעורך "24 שעות", וכיום הוא כותב טור אישי שבועי ("סיירת שקד") ל-"7 ימים" וטור אישי נוסף ל-"7 לילות". בנוסף, הוא מפרסם כתבות מגזין בכל חלקי העיתון, ועורך מוספים מיוחדים.
מלבד עיתונות, שקד פרסם שלושה ספרים ("החלום האמריקאי: מדריך למשתמש", "ועכשיו להתחתן", "תגיד אבא", הגיש בגל"צ את התוכנית "מבקר בשישי" ויצר את סדרת הטלוויזיה "בלתי הפיך" (כעת בעונתה השנייה).
שקד העביר לאורך מספר שנים את הקורס המצליח "ביקורת התקשורת" בביה"ס "כותרת" לעיתונות, וכיום הוא מעביר שתי סדנאות כתיבה (למתחילים ולמתקדמים) בביה"ס "סדנאות הבית" של אשכול נבו. הוא מרצה מנוסה וכריזמטי, משעשע וציני, שמסוגל לנסח באופן חד וייחודי את תחושתם של קוראים ומאזינים רבים, ומביא איתו תובנות רבות לגבי הישראליות, הגבריות והמשפחה בעת הזו.
איך התגלגל הסיטקום האמריקאי מקומדיית מצבים משפחתית שמרנית בשנות החמישים, דרך פריצת הגבולות של "הכל נשאר במשפחה" ובהמשך "סיינפלד", עד לעולם הפרוע וחסר החוקים של "תרגיע", "קומיוניטי" ו"וונדה ויז'ן"? הרצאה משעשעת (ומלאת הדגמות!) על האופן שבו משקפת הקומדיה הטלוויזיונית האמריקאית, מאז ועד היום, את השינויים שהתחוללו בחיינו ובעולם.
איך משמשים כלי התקשורת הממוסדים – כולל כולם – כלי בידי השלטונות על מנת לשמור על האזרחים במצב פאסיבי ולמנוע ערעור של ממש על האידיאולוגיה השלטת? והאם אנחנו מסוגלים להיחלץ מהמטריקס התקשורתי שסביבנו?
יותר מזה: האם התקשורת משקפת את מה שקורה באמת, או רק את מה שנוח לה?
איך לכתוב על עצמנו – על חיינו, דעותינו, מחשבותינו, יחסינו, משפחותינו, עבודותינו, עיסוקינו – באופן שיגרום לכולם לרצות לקרוא דווקא אותנו?
רענן שקד, כותב הטור האישי המצליח "סיירת שקד" בידיעות אחרונות ויוצר הסדרה "בלתי הפיך" והספר "תגיד אבא" המבוססים על חייו מסביר מה הופך כל טקסט אישי – טור, סיפור קצר, סדרת טלוויזיה, פוסט, מייל ואפילו ציוץ – למשהו שכולם רוצים לקרוא ולהעביר הלאה, מהם שלושת המרכיבים של כל סיפור אישי מנצח, ואיך ג'רי סיינפלד ואלן דג'נרס מלמדים אותנו לעשות (גם) את זה. אופציה לתרגיל כתיבה קצרה בהשתתפות הקהל.
הרצאה משעשעת ומחכימה, מלווה במצגת ובקטעי וידאו וטקסט.
מרצה בנושאים: השראה, יום הזיכרון לשואה ולגבורה, צחוק והומור
מרצה בנושאים: הנחיית אירועים, השראה, כלכלה, עסקים ומנהיגות
מרצה בנושאים: בתי ספר, השראה, חזרה ללימודים ולבתי ספר
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הנחיית אירועים, השראה
מרצה בנושאים: הרצאות לנשים, השראה, יום האישה 2024
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הגיל השלישי, השראה
מרצה בנושאים: הרצאות לנשים, השראה, מוטיבציה, מצוינות והעצמה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה, כלכלה, עסקים ומנהיגות
מרצה בנושאים: בריאות, ספורט ותזונה, הרצאות לנשים, השראה
מרצה בנושאים: בריאות, ספורט ותזונה, הרצאות להורים, הרצאות לנשים
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הנחיית אירועים
מרצה בנושאים: השראה, כלכלה, עסקים ומנהיגות, קיימות ויזמות חברתית
מרצה בנושאים: השראה, כלכלה, עסקים ומנהיגות, מוטיבציה, מצוינות והעצמה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת