
שרון וכסלר
מרצה בנושאים: איכות הסביבה, אקלים ומזג האוויר, אקטואליה ותקשורת, אקלים ומזג האוויר
הרצאה בת כשעה על איך נכון לגדל ילדים, איך נכון לחיות ואיך נכון לאהוב. גיל חובב מביט בדורות הקודמים במשפחתו ותוהה מי צדק:
האם זה שאיים במכות רצח על ילדיו (אליעזר בן יהודה)?
האם זו שהסבירה לו שהציפורים במרפסת חשובות יותר ממנו (לאה אבושדיד)?
האם זו שאמרה לו שכל השירים בעולם נכתבו עליו ורק עליו (דרורה בן אב״י)?
או אולי זה שלא נתן לו להיכנס למקלט בעת הפגזה (משה חובב)?
הרצאה שיש בה צחוק גדול, עצב מתוק ובעיקר אהבה.
ערב שכולו שירים עבריים יפים ושמחים, עם נוסטלגיה, עם קריצה, ואפילו עם פרסומות שכתבו לאה גולדברג, אברהם שלונסקי ונעמי שמר. נא להתכונן לשיר במלא גרון ולחייך מאוזן אל אוזן!
גיל חובב מסכם שלושים שנים (ראשונות!) של ביקורת מסעדות ו"טלוויזיית אוכל" בערב שכולו סיפורי פול בוקוז, כבד אווז, אל בולי, קוסקוס כרובית, מואיז פאר, חומוס וביל קלינטון. בין התעלומות שתיפתרנה: למה יין הוא המוות השחור? למה אוכל ישראלי כל כך אהוב בעולם? מה הכישרון הראשון במעלה של "כוכב אוכל" בטלוויזיה? ואיך מזהים בשנייה שהאיש שמולך נוכל.
גיל חובב על אוכל, ירושלים, אהבה ועברית. בהרצאה קלילה מספר חובב באילו תחבולות ניסו לפתות אותו, ילד ירושלמי כחוש ופוזל, לאכול דגים, איך הוקם הארגון לשחרור פלסטין בסלון ביתו, מדוע החליטה סבתו, לאה אבושדיד, לוותר על הנדוניה שלה כדי להינשא לאיתמר בן אב"י ומתי בדיוק גילתה לו בתו שהשפה העברית שיגעה אותו לחלוטין. כל זה בליווי סיפורים על אליעזר בן יהודה, משה חובב, חיל המודיעין הישראלי, ערוץ 2, מיטב מסעדות תבל והכל כמובן בעברית צחה.
גיל חובב, נינו של מחייה השפה העברית, על הפכים הקטנים (והגדולים) שמאחורי חידוש השפה, על החשבון הפתוח של משפחת בן יהודה עם הקהילה החרדית בירושלים, על שתי מילים שכולנו אומרים לא נכון וגם מסביר למה, בעצם, אי אפשר לספר על אליעזר בן יהודה בנעלי בית.
גיל חובב חוזר באומר ובצליל ובנוסטלגיה אל השירים שכולנו זמזמנו בילדותנו, ומגלה שלא הבנו כלום. ההרצאה מלווה בשירה בציבור.
אחרי מאה שנה שנמנמו במגירות חתומות, פרסם גיל חובב את מכתבי האהבה של סבא וסבתא שלו: לאה אבושדיד הספרדייה, הנאווה בבנות ירושלים, שכונתה 'פרח הפרחים', ואיתמר בן אב"י האשכנזי, נסיך יהודה, שכונה 'נסיך יהודה' בספר רב מכר שנקרא 'לאהוב בעברית'.
בהרצאה בת שעה מספר חובב על הרומן הראשון שנוהל בעברית אחרי אלפיים שנה, על המתח העדתי שכמעט וסיכל את הנישואין, על רומנטיקה ללא קצה וגבול, וגם על גאולה (ויש אפילו שני שירים עם הקהל!).
אחרי שפרסם שני רומנים, ארבעה קובצי סיפורים, ספר ילדים אחד ואין ספור ספרי בישול, מרגיש גיל חובב מספיק בר סמכא כדי לספר איך פותחים ספר ואיך מסיימים אותו. עם דוגמאות מעגנון, תומס מאן, עמוס עוז ועוד רבים אחרים, מסביר חובב על הטכניקות והתעלולים של גדולי הספרות איך לפתות אותנו, לרגש אותנו, להצחיק אותנו וגם להדמיע.
מרצה בנושאים: איכות הסביבה, אקלים ומזג האוויר, אקטואליה ותקשורת, אקלים ומזג האוויר
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הגיל השלישי, הרצאות לנשים
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, חנוכה, חרבות ברזל
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הרצאות לנשים, השראה
מרצה בנושאים: הרצאות לנשים, השראה, מוזיקה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הגיל השלישי, הרצאות לנשים
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה
מרצה בנושאים: השראה, זוגיות, כלכלה, עסקים ומנהיגות
מרצה בנושאים: הרצאות לנשים, השראה, חגים ומועדים
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הרצאות לנשים, השראה
מרצה בנושאים: השראה, זוגיות, חגים ומועדים
מרצה בנושאים: בתי ספר, הנחיית אירועים, הרצאות לנשים