בשנה האחרונה יצא ברעם למסע ארוך בגדה המערבית ובמזרח ירושלים: בין כפרים פלסטינים, ערים גדולות, מחנות פליטים, התנחלויות וכו', ודיבר עם מאות אנשים משני הצדדים בצל אירועי טרור, מלחמה אחת, וגם רגעי אחווה והתעלות נפש מפתיעים. כאדם שהאמין תמיד בחזון שתי המדינות לא מעט השתנה אצלו בעקבות המסע הזה, הרבה שאלות חדשות וקשות עלו. האם אנחנו שואלים את השאלות הנכונות בקשר לעתידנו? בהרצאה יספר ברעם על המסע, על הקשיים, על מקומות שישראלים לא ראו מעולם, ועל מסקנותיו לגבי עתיד ישראל.
האם בעולם המסובך והמורכב שבו אנחנו חיים האדם הוא עדיין אדון לגורלו? האם הוא יכול להיות? בעקבות המשבר הכלכלי של 2008 והמחאה החברתית של 2011, הדיון הציבורי בישראל סביב שאלות של חברה וכלכלה הגיע לשיא חדש. כל אדם הבין שמערכות מורכבות שהוא לא מכיר – חלקן ישראליות וחלקן גלובליות – משפיעות באופן ישיר על עתידו, פרנסתו וחייו. בעקבות הרומן "צל עולם" מדבר ברעם על השינוי שעברה ישראל בעקבות תהליכים גלובליים ועל האפשרות להתנגד לסדר הקיים, האם יש בכלל אפשרות לשנות את העולם שבו אנחנו חיים?
ברעם התחיל לכתוב בגיל 16 כאשר כתב יומן שתיעד את מחלתה של אמו שנפטרה כשלוש שנים לאחר מכן. היומן הפך לספרו הראשון. אחד הדברים שגילה היא שכתיבה היא בעצם תהליך של גירוש שדים: הכותב מעביר את כל השדים הפחדים, הזיכרונות התקוות שמתערבלות בתודעה שלו לעולם אחר, עולם שהוא בורא. השאלה היא איך עושים זאת? האם כתיבה יכולה לעזור לכל אחד? איך אנחנו משתמשים בחומרי החיים שלנו כדי לכתוב, ואיך נדע שאנחנו באמת צריכים לכתוב.
שנים האמין הסופר ניר ברעם בפתרון שתי מדינות לשני עמים, אולם לאחר שאמונתו התערערה, הוא מחליט לצאת למסע בגדה המערבית ולראות את הכיבוש במו עיניו. הוא פוגש שם פלסטינים ומתנחלים, בעיקר צעירים, מכל העמדות הפוליטיות, לומד להכיר את תפיסת עולם, ושואל אותם שאלות קשות. בין מחנות פליטים, שכונות מאחורי חומה, מאחזים, ערים פלסטיניות ויהודיות ־בהדרגה מגלה ברעם אמיתות מפתיעות ומטלטלות על הסכסוך שגורמות לו לראות את הדברים באור חדש, להבין שעדיין לא התחלנו לדבר באמת על הסכסוך הישראלי פלסטיני. הסרט "הארץ שמעבר להרים" המבוסס על הספר שברעם פרסם בשנת 2016 נצפה על ידי יותר מ-150000 איש בישראל בלבד, ונחשב לאחד הסרטים הדוקומנטריים הנצפים בשנים האחרונות. בשנת 2018 זכה הסרט בפרס האוסקר הישראלי (פרס אופיר) לדוקומנטרי הטוב ביותר בשיחה לאחר הסרט ידבר ברעם על מסעו, יספר על הדברים שהבין בשנים שחלפו מאז יציאת הסרט, על התגובות לסרט בישראל ובפלסטין, מימין ומשמאל, כמו כן הוא ידבר על הפתרון העתידי האפשרי מנקודת ראותו: האם באמת עוד אפשר להגיע לשלום ישראלי פלסטיני? מה יקרה ללא הסדר? וכמובן יענה לשאלות הקהל.