יוני בן מנחם

יוני בן מנחם - מרכז המרצים לישראל
עברית, אנגלית
קורות חיים

יוני בן מנחם מזרחן ועיתונאי. בעברו המפואר הוא כיהן כמנכ"ל רשות השידור וכמנהל קול ישראל.

בן מנחם החל את דרכו העיתונאית כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון ואחר כך עבד ככתב ברשות השידור ברדיו ובטלוויזיה.

במהלך השנים מילא יוני בן מנחם תפקידים עיתונאיים שונים כמו כתב לענייני שטחים, כתב ופרשן לענייני המזרח התיכון, עורך ומגיש התוכנית "מגזין המזה"ת" ברשת ב',כתב פוליטי, כתב ופרשן מדיני, מנהל הרדיו(קול ישראל) ומנכ"ל רשות השידור.

בן מנחם היה הכתב הישראלי הראשון שראיין את ראש אש"ף יאסר ערפאת עבור הטלוויזיה הישראלית (הערוץ הראשון) באוגוסט 1993 והיה במשך כמה חודשים שליח רשות השידור לתוניסיה.

במהלך עבודתו הטלוויזיונית הפיק בן מנחם וביים כ-15 סרטים דוקומנטריים על הנעשה בשטחים ועל ההתפתחויות המדיניות ביחסי ישראל ומדינות ערב.

ן מנחם דובר ערבית שוטפת בכמה ניבים ויש לו קשרים ענפים בשטחים וברחבי המזרח התיכון, בין היתר הוא מופיע כפרשן בערוצי הטלוויזיה והרדיו השונים בשפה הערבית במזרח התיכון.

בן מנחם הינו מרצה מבוקש לענייני השטחים והמזרח התיכון והוא עוסק גם באופן שוטף בכתיבת מחקרים ומאמרים בנושאי המזה"ת.

בן מנחם סיקר במהלך עבודתו העיתונאית את כל ההתפתחויות החשובות בשטחים כמו האינתיפאדה הראשונה והשנייה, נסיגת כוחות צה"ל מהגדה והרצועה,הגעת הנהגת אש"ף לשטחים, ההתנתקות, מבצע "חומת מגן", מבצעי צה"ל ברצועת עזה ("עופרת יצוקה", "עמוד ענן", "צוק איתן") ואת המשא ומתן המדיני לאורך השנים עם הפלסטינים, מצרים וירדן( ועידת מדריד,הסכמי אוסלו, שיחות טאבא, הסכם השלום עם ירדן וכו').

לבן מנחם יש קשרים הדוקים עם ההנהגה הפלסטינית בשטחים , עם גורמי ממשל במדינות ערב ועם עיתונאים ופרשנים בעולם הערבי, כמו כן יש לו קשרים מקצועיים ענפים עם הדרג הביטחוני והמדיני הגבוה במדינת ישראל.

הרצאות מבוקשות

מי יירש את אבו מאזן?

למה כדאי להזמין הרצאה של יוני בן מנחם

בן מנחם הוא מרצה מרתק, בעל כושר ביטוי גבוה וקולח בשפות העברית, אנגלית וערבית, הרצאותיו מתובלות בסיפורים אותנטיים וחוויות אישיות ייחודיות ממקור ראשון. לבן מנחם יש ראייה אסטרטגית ארוכת טווח וניתוחיו בנושא התהליכים במזרח התיכון הם מקוריים ויסודיים מתוך היכרות מעמיקה של החומר.

מרצים שאולי יעניינו אותך

תמיד נשמח לענות לשאלות
order lecture by –
יוני בן מנחם