דניאל וולפסון
מרצה בנושאים: אלופים למרות הכל, הרצאות לנשים, השראה
אורלי קסטל-בלום היא מן הסופרות המרכזיות והמשפיעות בישראל, כותבת שחדשנותה שינתה את פני הספרות העברית. "יוצרת חד פעמית המצליחה לרקוח ביצירותיה קוקטייל בלתי אפשרי של אימה, של הומור ושל אנושיות. ספריה, גם כאשר הם מתרחשים בטריטוריות הכי ישראליות והכי לוקאליות, מצליחים לדבר על החולשות האנושיות באופן אוניברסלי, כשקיצוניות גרוטסקית וחמלה נטמעות זו בזו, ומציירות בדמיון ובהומור עתיד קודר אשר נראה שהוא כבר כאן", כתב עליה אתגר קרת.
קסטל-בלום פרצה לספרות הישראלית ב-1987 עם קובץ הסיפורים 'לא רחוק ממרכז העיר' (עם עובד), שחולל אקלים סיפורי חדש. מאזהוציאה 15 ספרים. ביניהם: 'דולי סיטי' (1992), המפרק ללא-רחם את הקלישאות של האימהוּת ושל הישראליוּת ונחשב לאחד הרומנים הגדולים של הספרות הישראלית; 'הרומאן המצרי' (2015) – ביוגרפיה משפחתית פרועה משולבת בבדיון, שזיכתה אותה בפרס ספיר; וספרה החדש 'ביוטופ' (2022), המסופר מפיו של ז'וזף שימל – לוּזר שפוטר שמעבודתו כמורה מן החוץ בחוג הכושל לתרבות צרפת באוניברסיטה. שימל מתגורר בדירה ליד לונדון מיניסטור במרכז ההמולה התל־אביבית וצופה במגוון האנושי של אזור מגוריו. לאחר שירש בית בנורמדי פולשת לחייו דרמה של נְכָלים, בעלת אקלים פוליטי, ההולכת ומפקיעה ממנו את נכסיו.
קסטל-בלום מלמדת כתיבה יוצרת באקדמיה לאמנות "בצלאל" כבר למעלה מעשור, מנחה סדנאות כתיבה במסגרות נוספות ומופיעה בהרצאות מצחיקות, מבריקות וכובשות-לב על כתיבתה.
אורלי קסטל בלום מספרת כיצד התגלגלה מאוהבת צמחים להיות סופרת. היא מספרת על ילדותה בצפון הישן עם שני הורים יוצאי מצרים דוברי צרפתית. כיצד הצליחה "להתגבר" על שפת האם הצרפתית ולהשתלט על השפה העברית – בהכתבה אחת בכיתה ה' בבית הספר א.ד. גורדון בתל אביב.
בהרצאה תדבר הסופרת על כתיבת ספרה החדש "ביוטופ" על התחקיר שעשתה ועד לאן הגיעה כדי למצוא נדבך בעלילה.
ההרצאה מלווה בקריאת קטעים מהספר "ביוטופ" וכמו כן בקריאת קטעים מספרים שקדמו לו.
הסופרת דנה בטרנדים התנהגותיים ודיבורים הרווחים בימים אלה. למשל החיבוק; מתי התחלנו להתחבק ומתי הפך "החיבוק" לעניין לאומי ("צוק איתן")? מדוע ולמה נעשינו אנשים המדברים מ"מקום" (מקום עמוק, מקום של "רוצה לעזור", מקום של תשוקה); מה זה אומר על חברה שבה ה"כן "ו"הלא" מוחלפים במילים האניגמטיות: "לגמרי" ו-"ברור". במהלך הפגישה תקרא הסופרת פסקאות מכתביה לשם מתן דוגמאות למצב השפה.
כשנשאלה הסופרת הקנדית מרגרט אטווד מהי, בשורה התחתונה, משימתו של הכותב, ענתה: "HOLD MY ATTENTION", ובכך התייחסה כמובן לקורא.
בארבעת המפגשים נלמד כיצד לצוד ולרתק את הקורא באמצעות נקודות מפנה בעלילה; כיצד רותמים מוקדם ומאוחר בטקסט הספרותי ליצירת אמפתיה או סלידה מדמות; כיצד להזין את העלילה ולרתום דיאלוג לקידומה; וכיצד תורמות סתירות פנימיות בדמות, או בין דמות לבין המציאות שבה היא חיה, לבניית דמות מעניינת ועגולה.
במהלך המפגשים נקרא סיפורים של אידה פינק, המינגווי, באבל וג'יימס ג'ויס, נזהה את הטכניקות שמשמשות אותם ונתרגל אותן.
מרצה בנושאים: אלופים למרות הכל, הרצאות לנשים, השראה
מרצה בנושאים: הרצאות לנשים, השראה, יום האישה 2024
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה, שפות נוספות
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה, חרבות ברזל
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הנחיית אירועים, השראה
מרצה בנושאים: הרצאות לנשים, השראה, יום האישה 2024
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, השראה
מרצה בנושאים: אמנות, הגיל השלישי, הרצאות לנשים
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הנחיית אירועים, השראה
מרצה בנושאים: הגיל השלישי, השראה, זוגיות
מרצה בנושאים: השראה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, בתי ספר, הנחיית אירועים
מרצה בנושאים: גרפולוגיה, הגיל השלישי, הרצאות לנשים
מרצה בנושאים: אלופים למרות הכל, השראה, מוטיבציה, מצוינות והעצמה